Recyling bij Renegade Guru

Alle Renegade Guru Conscious yogakleding wordt gemaakt met respect voor mens en natuur. Daarom vinden wij het ook belangrijk wat er met onze kleding gebeurt nadat jij de kleding hebt uitgedragen. Renegade Guru werkt samen met het Leger des Heils in een recycle project. Wij kunnen jou hierom een kortingscode voor onze website aanbieden van 20% als jij jouw oude Renegade Guru kleding instuurt of komt afleveren in onze Leger des Heils doos op ons kantoor in Amsterdam. Wij zullen er dan voor zorgen dat via het Leger jouw oude (draagbare) kleding een leuke, nieuwe eigenaar krijgt en dat kleding die niet meer te dragen is gerecycled wordt om nieuwe producten ervan te maken. Zo kan jij genieten van een nieuwe yoga outfit en komt jouw oude kleding terecht bij mensen die het hard nodig hebben.

Leger des Heils Reshare Store Nijmegen
Leger des Heils Reshare Store Nijmegen

Wie zijn het Leger des Heils

In 1965 werd het Leger des Heils opgericht door William Booth onder een andere naam. In 1878 veranderde de naam naar the Salvation Army (het Leger des Heils). Op dit moment zijn ze actief in 126 landen en helpen ze duizenden mensen op een dagelijkse basis. De mensen die zij helpen kunnen zichzelf moeilijk zelf redden zoals drugs- of alcohol verslaafden, dak- en thuislozen, prosituees en nog veel meer.

In meerdere steden in Nederland zijn er hippe tweedehands winkels geopend door het Leger, genaamd ReShare Stores. Hier kan je de leukste items shoppen (waaronder dus wellicht Renegade Guru).

 

 

 

 

                                                                                                                 Maar dat is niet alles!

Leger des Heils

Onze passie voor duurzaamheid en onze missie voor mens en milieu wordt gedeeld door het Leger des Heils. Door het hergebruiken van kleding en in hun winkels te verkopen zorgt het Leger des Heils ervoor dat er minder kleding in de verbrandingsovens verdwijnt en ook dat er bijna driehonderd werkplaatsen zijn voor mensen die aan de zijlijn van onze maatschappij staan. Doorda er dus minder kleding in de oven verdwijnt, wordt de C02 uitstoot ook voorkomen en er worden liters water (1kg katoen staat gelijk aan 17,000 liter water) en pure grondstoffen bespaard. Het leger is ook constant op zoek naar nieuwe mogelijkheden om het process van kledinginzameling en -verwerking te verbeteren. Zo is er vanaf dit jaar (2018) een nieuwe machine, de FiberSort machine (mede mogelijk gemaakt door het Leger des Heils), die het als eerste mogelijk maakt om pure grondstoffen te scheiden. Van deze nieuwe pure grondstoffen kunnen dus weer nieuwe producten gemaakt worden, zoals ook bijvoorbeeld nieuwe biologische katoenen tops of broeken. Dit is dus heel goed voor het milieu want hoe meer textiel wij herbruiken, hoe minder nieuwe grondstoffen er produceerd hoeven te worden.

 

Leger des Heils Reshare Store Nijmegen binnen
Leger des Heils Reshare Store Nijmegen van binnen

A match made in heaven

Deze visie delen wij en daaorm is Renegade Guru ook deze samenwerking aangegaan om samen aan deze missie te werken. Wij hopen dat jullie ons hierbij willen helpen. Stuur je oude Renegade Guur kleding op of kom het droppen in onze Leger des Heils doos op ons kantoor op het volgende adres:

Renegade Guru
Bos en Lommerplantsoen 1g
1055 AA Amsterdam
Nederland

Zorg ervoor dat je naam en emailadres duidelijk op/in het pakket zit zodat wij jou de kortingscode van 20% kunnen mailen. 

 

Lokah Samastah Sukhino Bhavantu