De Voordelen van Bamboe Kleding: Waarom Bamboekleding Comfortabel, Stijlvol en Duurzaam is

Man loopt in een duurzaam bamboe bos

Waarom duurzame bamboekleding fijn is om te dragen

 • Bamboe voelt zijdezacht en comfortabel aan: Bamboe is een zachte stof die prettig aanvoelt op de huid, ideaal voor bamboe sportkleding.
 • De stof is van nature antibacterieel: Bamboevezels hebben natuurlijke antibacteriële eigenschappen die nare geurtjes en bacteriegroei tegengaan, wat bamboe kleding perfect maakt voor dagelijks gebruik.
 • Het materiaal is ademend: Bamboevezels hebben een ademende structuur die helpt bij het reguleren van vocht en warmte.
 • Bamboe stof is hypoallergeen: Ideaal voor mensen met een gevoelige huid of allergieën.
 • Bamboe is thermoregulerend: Houdt je warm in de winter en koel in de zomer.

Duurzame bamboekleding voelt lekker zacht aan en is hypoallergeen

Als je gevoelig bent voor kriebelende stofjes of een gevoelige huid hebt, dan zal kleding gemaakt van bamboe als een verademing voelen. Bamboe is hypoallergeen en heeft een fijne en zachte textuur die ervoor zorgt dat je de hele dag comfortabel kunt rondlopen in je bamboe sportkleding. Bamboe is 1 van de zachte stoffen die extra huidvriendelijk is.

Gewichten in de sportschool
Bamboekleding is van nature anti-bacterieel en verkoelend, ideaal voor je work-out.

Bamboe viscose neemt vocht en nare geurtjes op

Bamboe is van nature antibacterieel, een fijne natuurlijke dry fit stof en zorgt ervoor dat jij niet met klamme oksels en nare zweetgeurtjes hoeft rond te lopen. Dit komt mede door de holle structuur van de bamboevezels waardoor bamboestof goed en snel vocht op kan nemen. Zo krijgt zweet geen kans op bacterievorm en gaat het ook niet heftig ruiken tijdens je workout. Dit maakt bamboekleding ook minder vatbaar voor stof en huismijt.

Bamboe stof werkt thermoregulerend

Duurzame bamboekleding kun je het hele jaar door dragen. Tijdens de koudere maanden houdt de stof je namelijk warm en tijdens de warmere maanden en momenten werkt bamboe verkoelend. Dat maakt je bamboe shirt of bamboe broek extra veelzijdig.

Hoe duurzaam is bamboe?

Bamboe is een bron van duurzaam materiaal en dat komt mede doordat:

 • Bamboe snel groeit
 • De plant in de lengte groeit
 • Bamboeplanten veel CO2 opnemen
 • Bamboeplanten weinig tot geen chemische middelen nodig hebben
 • Het gewas weinig water nodig heeft

Bamboeplanten groeien heel snel

De bamboeplant groeit als kool en staat niet voor niets bekend als de snelst groeiende plant. Dat maakt het een van de meest hernieuwbare planten ter wereld. Daarnaast groeit bamboe snel de lengte in, waardoor er minder ruimte nodig is voor bamboeplantage. De plant herstelt na oogst ook nog eens heel gemakkelijk.

Bamboe neemt meer CO2 op dan andere planten

Bamboe is een ster in het opnemen van CO2 uit de lucht. De koolstof wordt door de plant opgeslagen in de stam en in de bodem. Dit dient als voeding voor andere planten en micro-organismen die de aarde gezond houden. Met behulp van zonlicht zet bamboe de CO2 weer om in zuurstof, zelfs 20 tot 30% meer dan andere gewassen dat doen.

Bamboe heeft weinig chemische middelen nodig om te groeien

In tegenstelling tot andere gewassen heeft bamboe weinig chemische middelen nodig om goed te kunnen groeien. Het heeft een sterk afweersysteem dat de plant beschermt tegen plagen en ziekten en heeft daarom vrijwel geen pesticiden of insecticiden nodig.

Waarom onze Bamboekleding nóg duurzamer is

Niet alle bamboestoffen zijn even duurzaam, dat komt doordat er soms nog wordt gekozen voor een schadelijk productieproces waarbij er vervuilende stoffen in de natuur terechtkomen. Als duurzaam yoga merk hebben we een selectie van bamboe shirts voor heren die zijn gemaakt met de OEKO-TEX STeP gecertificeerde Tanboocel. Dit is een bamboeviscosevezel die wordt gemaakt door middel van een closed loopproces. De naam zegt het al, dit proces is volledig afgesloten. 100% van de gebruikte chemicaliën worden gerecycled en kunnen niet in de natuur terechtkomen. Zo kan het ook niet in contact komen met mensen of dieren. Daarnaast wordt onze bamboe verbouwd in verantwoord beheerde FSC-gecertificeerde bossen. Natuurlijke bossen worden hierbij niet beschadigd. Door het gebruik van juist dit materiaal kun je met een gerust hart onze duurzame bamboekleding aanschaffen en doe je op een makkelijke manier een stap richting een duurzamer leven.

In het assortiment van Renegade Guru vind je kleding van natuurlijke materialen. Bekijk de yoga shirts voor heren en alle yogakleding van Renegade Guru en stel je nieuwe favoriete yoga outfit samen

Join the tribe & ontvang 10% korting
Blijf als eerste op de hoogte van onze sale en exclusieve aanbiedingen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je volgende aankoop!
  INSCHRIJVEN
  Ik ga akkoord met algemene voorwaarden