Vind rust en vrede met de iRest methode

Vind rust en vrede met de IRest methode

Ontspan door het beoefenen van de iRest methode

“Slaap is belangrijk” is iets wat we allemaal al vaak hebben gehoord. Iets wat net zo belangrijk is, is rust. De meeste mensen vinden het moeilijk om te stoppen waar ze mee bezig zijn en echt de tijd te nemen om uit te rusten. Wat ze zich misschien niet realiseren, is dat rusten dezelfde voordelen heeft als slapen. Een goede manier om stil te zitten en te ontspannen is het beoefenen van de iRest methode. James Reeves is een wereldwijd bekende Yoga Nidra en iRest leraar, die de iRest methode omschrijft als “een gereedschap dat je de rest van je leven kunt gebruiken”. In dit blog vertelt hij je meer over al het moois van de iRest methode.

Wat is iRest?

iRest is een meditatie gebaseerd op de traditionele Yoga Nidra practice. Het is aangepast om beter aan te sluiten bij het moderne leven. Tijdens dit meditatieve zelfonderzoek observeer en verwelkom je verschillende aspecten van jezelf. “Zoals je misschien verwacht, ligt de focus van deze meditatie op rust”, legt James uit. “In de afgelopen jaren heb ik waargenomen dat er een enorme rusteloosheid in de wereld heerst. Mensen weten niet hoe ze moeten stoppen en vinden het moeilijk om een balans te vinden tussen inspanning en ontspanning. Zonder die momenten van echte rust, kun je vol raken van gepeins en gespannenheid.” Het grootste deel van zijn werk gaat over het leren van mensen hoe ze kunnen uitrusten en terugkeren naar het natuurlijke gevoel van zijn dat in ieder mens aanwezig is, maar vergeten wordt wanneer het leven te druk wordt.

Natuurlijk gevoel van zijn

“Dit natuurlijke gevoel van zijn beschrijft wie je bent buiten je identiteit, gedachten en overtuigingen. Het proces helpt met het ontdekken van het deel van jezelf dat altijd kalm en in vrede is en leert je hiermee te verbinden. Met iRest zul je je gaan realiseren dat er iets in je is dat los staat van je standaard identiteit. Ik ben bijvoorbeeld niet meer James, een yogaleraar die erg moe en gestrest is. Ik kan los komen van dat verhaal.” Met dit inzicht, maakt alles wat je dagelijks met je meedraagt ruimte voor vrijheid. Het geeft je de kans om jezelf en je obstakels uit het dagelijks leven te observeren.

Hoe werkt de iRest methode?

“iRest is een geleide meditatie die door iedereen beoefend kan worden, ongeacht je ervaring of fysieke vermogen. Je hoeft niets ingewikkelds te doen. “Zoek gewoon een comfortabele stoel, bank of bed. Je kunt ook op je yogamat gaan liggen en wat kussens gebruiken om jezelf te ondersteunen, wat jij prettig vindt. Het is heel eenvoudig om te oefenen, maar je hebt wel de begeleiding van een leraar nodig. Dit kan in de vorm van een les zijn, of door het volgen van een opname.” Volg de audio met je ogen open of gesloten en stel je open voor alle gevoelens die langs kunnen komen. “Als je het eenmaal onder de knie hebt, kun je het zelf doen. Zodra je ontdekt hebt hoe je in de stilte kunt komen, hoef je alleen nog maar te gaan zitten en te stoppen, en dan openbaart het zich vanzelf weer aan je. Het is een tool die je de rest van je leven kunt gebruiken.”

Het verschil tussen iRest en Yoga Nidra

“iRest lijkt erg op Yoga Nidra, maar de iRest methode heeft er een extra techniek omheen genaamd de innerlijke bron. Dit is een verzameling van herinneringen, plaatsen en mensen die je een veilig en vreugdevol gevoel geven. Je kunt naar deze veilige haven terugkeren als je je overweldigd voelt tijdens je practice. Dit voegt een zesde laag toe aan de traditionele beoefening van Yoga Nidra. Yoga Nidra kijkt naar lichaam, adem, emoties, geest en gelukzaligheid, maar iRest gaat dieper in op het gevoel van jezelf. Het besteedt meer aandacht aan wat er binnen in je omgaat en helpt bij het stellen van vragen als “waarom ben ik gestrest?” of “waarom heb ik moeite met in slaap vallen?” iRest brengt je in contact met de oorzaken achter je rusteloosheid.”

Het 10 stappen iRest Protocol

“iRest is iets wat je thuis af en toe kunt doen, maar als je het regelmatig doet, haal je er de beste effecten uit”, zegt James. Daarom geeft hij iRest in cursussen van zes of acht weken. In deze cursus maak je kennis met de tien stappen van de iRest-methode. “In de eerste stappen beginnen we met de verbinding met je intenties en verlangens en helpen we je met het formuleren van je innerlijke bron. Dit zet de toon voor de rest van de stappen. Bij deze stappen ga je aandacht besteden aan de verschillende sensaties in je lichaam, word je je bewust van je ademhaling en leer je je gedachten en emoties te verwelkomen. De laatste stappen gaan over het ervaren van vreugde en het vinden van blijvende vrede. Als we alles samenvoegen, krijg je een indruk van hoe het is om voorbij je gedachten en spanningen te zijn. Al je gedachten en emoties zullen langzaam tot rust komen, waardoor je je heel vredig gaat voelen.” Lees hier meer over de tien stappen van iRest.

Voordelen van de iRest methode

“Wanneer je dit bewustzijn en natuurlijke gevoel van zijn ontdekt, kun je het deel van jezelf zien dat altijd in vrede is. Dit kan je in een plaats van stilte brengen en je rustiger en meer ontspannen laten voelen. Je wordt minder gestoord door jezelf en het leven. Deze vrede kun je met je meedragen gedurende de dag, zelfs als je niet aan het oefenen bent. Zoals de naam al zegt, brengt het veel meer rust in je leven.”
Naast deze diepe stilte heeft de iRest meditatie nog vele andere voordelen, gebaseerd op huidige studies. Het is bewezen dat het helpt bij het verminderen van angst en depressie, het omgaan met stress, het loslaten van chronische pijn en het oplossen van slaapproblemen en trauma’s zoals PTSD. Daarom wordt het gebruikt in de gezondheidszorg en militaire instellingen. “iRest verhoogt het welzijn van mensen, terwijl het hun stemming verbetert en ze meer concentratievermogen geeft. Het helpt je een blijvend gevoel van vrede te vinden dat altijd aanwezig is, zelfs wanneer het leven moeilijk en overweldigend wordt.”

Restful being

James is erg trots op zijn werk en heeft grote veranderingen gezien bij zijn studenten. “Ik ben er trots op dat ik deze cursussen mag leiden en deze kennis aan de wereld mag doorgeven. Mensen helpen met het leren stoppen, en echt te rusten, is super belonend”. Als je geïnteresseerd bent in het beoefenen van de iRest-methode kunt u de website van James Reeves bezoeken, https://www.restfulbeing.com/ of vind de geleide meditaties op https://www.irest.org/.
Join the tribe & ontvang 10% korting
Blijf als eerste op de hoogte van onze sale en exclusieve aanbiedingen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je volgende aankoop!
    INSCHRIJVEN
    Ik ga akkoord met algemene voorwaarden