Thuis Yoga: 5 Tips Voor Je Beste Yoga Practice Ooit

Thuis yoga - Renegade Guru blog

Thuis yoga heeft veel voordelen – het is (meestal) gratis, je hoeft je deur niet uit en het boeit niemand wat voor yoga kleding je draagt. Er is maar één uitdaging: hoe kun je thuis yoga doen zonder afleiding? Wij hebben 5 tips voor je hoe je het beste uit je home yoga practice kunt halen.

Thuis yoga zonder afleiding: 5 tips voor je beste yoga practice ooit

Stel je bent thuis, en na een lange werkdag neem je eindelijk de tijd voor een yogasessie. Je rolt je yoga mat uit en begint. Maar nog voordat je écht in een flow kunt komen, wordt er aangebeld. Of je krijgt een appje. Of je kids willen je aandacht. Thuis yoga kan best een uitdaging zijn. Maar vooral in deze drukke en spannende tijden levert een regelmatige yoga practice je veel voordelen op. Met deze 5 tips kun je ook thuis van een lekkere yoga les genieten.

Kies jouw yoga plek in huis

Woon je samen met je partner, vragen je kinderen je aandacht of loopt je hond maar al te graag dwars over je yoga mat? Voorkom afleidingen door je eigen yoga plek in huis te vinden waar je zo min mogelijk wordt afgeleid. Maak er echt jouw plek van en laat je gezin of huisgenoten weten dat je even niet gestoord wilt worden. Als het kan, doe de deur dicht en geniet van de rust.

Haal de belangrijkste yoga props in huis

In de studio kun je alles wat je nodig hebt gewoon pakken, maar ook als je thuis yoga doet zijn props handig. Investeer in een goede yoga mat van hoge kwaliteit, een aantal yoga blokken, of een fijne bolster – afhankelijk van wat voor yoga practice je doet heb je verschillende yoga props nodig. Leg alles klaar zodat je volledig kunt focussen op je practice en niet tussendoor op zoek moet gaan.

Set the mood

Kwam je ooit een yoga studio binnen waar je je gelijk een stuk rustiger voelde? Dat is de sfeer die je ook voor je thuis yoga practice wilt. Zacht licht, rustige muziek of wat kaarsjes maken van je woonkamer je eigen privé yoga school. Ga op zoek naar wat jij nodig hebt om in the mood te komen en maak er een ritueel van, je eigen manier om je thuis yoga les te beginnen.

Begin met een meditatie

Als we thuis yoga doen hebben we de neiging om maar gewoon gelijk te beginnen. Yoga mat uitrollen en hoppa! Maar hoezo eigenlijk? Een yogales in een studio begin je toch ook op een rustige manier: vaak zit je op de mat of op een bolster en breng je je aandacht naar je ademhaling. Je moet landen op de mat. Je doet een korte meditatie. Misschien doe je zelfs een chant. Een rustig begin maakt het makkelijker om echt op je yoga practice te focussen. Zonder haast.

Neem de tijd

Deze is belangrijk: neem écht de tijd. Geen haast. Bedenk van tevoren hoe lang je wilt oefenen en doe dat dan ook gewoon. Je zou toch ook niet na 20 minuten de yoga studio uit lopen als de les een uur gaat? Geef jezelf genoeg tijd voor je thuis yoga practice en geniet. Als je het moeilijk vindt, volg een yoga video – maar niet tussendoor stoppen, he?!

 

Dat zijn onze tips voor een thuis yoga practice zonder afleiding. Doe jij wel eens thuis aan yoga? Hoe blijf jij in the zone? Deel jouw tips en inspireer anderen.

Join the tribe & ontvang 10% korting
Blijf als eerste op de hoogte van onze sale en exclusieve aanbiedingen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je volgende aankoop!
    INSCHRIJVEN
    Ik ga akkoord met algemene voorwaarden