Partner yoga voor power koppels!

Partner yoga voor power koppels

Partner yoga voor power koppels!

Je hebt er vast wel eens van gehoord of misschien al eens geprobeerd. Partner yoga is niet alleen super leuk, het is ook nog eens heel goed voor relaties.

Think about it; je yoga practice is een act of love. Een manier om liefde en compassie naar jezelf te tonen. Wanneer je dit met je partner doet kun je die liefde en compassie samen delen! Duo yoga is niet alleen leuk om binnen een liefdesrelatie te doen. Het is ook goed voor vriendschappen en leuk om samen te doen met collega’s bijvoorbeeld.

Wat is partner yoga precies?

Bij partner yoga wordt de focus op yoga poses gelegd die je samen kunt doen. Eigenlijk verschilt het niet heel erg van een ‘normale’ yoga sequence. De asana’s die je tijdens de duo yoga oefent, kun je meestal ook alleen doen.

Tijdens couple yoga richt je je op houdingen waar je elkaars steun voor nodig hebt. Dit kunnen yoga poses zijn die je niet alleen kunt doen, zoals bijvoorbeeld een double-downward facing dog (een downdog waarbij jij of je partner de rug van de ander als steun gebruikt). Het kunnen ook houdingen zijn waarbij jij en je partner elkaar dieper in de pose kunnen helpen. Zoals een krijgershouding of twist. Wil je meer uitdaging? Dan is acroyoga misschien iets voor jullie!

Er is niet veel nodig om aan koppel yoga te beginnen. Een yoga mat en comfy kleding is eigenlijk het enige wat je nodig hebt!

De voordelen van couples yoga

  1. Zorgt voor meer intimiteit en vertrouwenPartner yoga is een goede manier om je relaties met mensen te versterken. Wil je het proberen met je liefdesrelatie? Couples yoga helpt de intimiteit tussen jou en je partner te vergroten. Tijdens de yoga poses is het belangrijk om goed te blijven communiceren en elkaar te helpen. Dit zorgt voor meer vertrouwen en dat kan een positief effect hebben op jullie relatie. Het gaat om teamwork en je leert om je ego los laten. Yoga met je partner laat je op een mindful manier door de yoga poses gaan waar het om jullie samen draait.
  1. Meer zelfbewustzijn en verdieping in je yoga practiceJe kunt meer verdieping vinden in je practice door het samen te doen! Je partner kan je helpen met de alignment van je lichaam in bepaalde yoga poses. Partner yoga zorgt voor meer verdieping in je stretches en je core work. Je splits en forwards fold zijn ineens een stukje intensiever! Het is natuurlijk wel belangrijk om goed je grenzen aan te geven en niks te pushen.
  1. Ontspan and have fun!Last but not least; partner yoga is een leuke activiteit om te doen. Een speelse manier om even los te laten en te genieten. Je ontdekt elkaars sterke en zwakke punten en kunt elkaar daar bij helpen zonder te willen presteren. We zijn de hele dag altijd bezig met werk en andere afspraken. Hierdoor vergeten we soms te bonden met de mensen om ons heen. Duo yoga helpt je die verbinding te vinden.

Klik hier voor een online partner yoga les!

De voordelen van partner meditaties voor jou en je geliefde

Koppel meditatie kent – net als partner yoga – veel voordelen. Het is misschien even gek om samen te mediteren. Het kan ongemakkelijk voelen om jezelf hier aan over te geven (stiekem al best lastig als je alleen bent 😉). Toch is het juist heel goed om dit samen te doen. Tijdens meditatie focus je je op je adem en daardoor leef je meer in het moment. Hierdoor bouw je een hechtere relatie met jezelf en met de mensen om je heen. Het vergroten van mindfulness zorgt voor minder ruzie. Je wordt steeds meer zen en je kan beter omgaan met je emoties. Met positieve gevolgen voor jou en je partner.

Tip: Ga met de ruggen tegen elkaar zitten. De warmte van de rug van je partner zorgt voor een gevoel van connectie en veiligheid. Sluit je ogen en zorg dat jullie beiden ontspannen en lekker zitten.
Maak de ademhaling synchroon om helemaal samen te smelten en verdieping in de meditatie te vinden. Nog geen ervaring met mediteren? Begin bijvoorbeeld met 3 minuten en bouw dat langzaam op.

Twijfel je nog of meditatie iets voor jou is? Lees hier waarom meditatie zeker ook iets voor jou is!

Join the tribe & ontvang 10% korting
Blijf als eerste op de hoogte van onze sale en exclusieve aanbiedingen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je volgende aankoop!
    INSCHRIJVEN
    Ik ga akkoord met algemene voorwaarden