Broga: een yogavorm met power!

Broga - een yogavorm voor iedereen

Yoga voor mannen: also known as Broga

Yoga wordt vaak gezien als iets voor vrouwen, terwijl het juist ook heel goed is voor mannen. Veel mannen doen aan sporten die vooral gefocust zijn op kracht, terwijl yoga nog zo veel andere voordelen heeft. Als je benieuwd bent naar alle voordelen van yoga voor mannen, lees dan: 10 redenen waarom yoga juist goed is voor mannen. Is een yoga les niet helemaal jouw ding, maar wil je wel de voordelen van een yoga practice ervaren? Dan is Broga misschien wel het antwoord voor jou.

Wat is Broga precies?

Yoga is goed voor iedereen! Er zijn verschillende yoga styles die allemaal andere voordelen hebben, dus er is voor ieder wat wils. Broga is een vorm van yoga die meer de nadruk legt op kracht en uitdaging. Deze yogavorm is ontstaan door voormalig American Footballspeler Mat Miller. Na jarenlang last van blessures te hebben gehad, kwam hij erachter dat zijn spieren niet soepel genoeg waren.

Hij ontwikkelde yoga speciaal voor mannen. Een yogavorm gericht op mobiliteit, flexibiliteit, ontspanning en opbouw van kracht. Het is, net als andere yogavormen, een goede aanvulling op een actieve lifestyle. Yoga verlengt de spieren en dit zorgt ervoor dat je het risico op blessures tijdens andere sporten voorkomt. Broga is eigenlijk perfect voor iedereen die op zoek is naar een actieve en uitdagende yogaflow.

Wat zijn de effecten van Broga?

De Broga les combineert oefeningen om je core en overige spieren te versterken. Het is een combinatie van cardio, spierkracht en het werkt ontspannen en verminderd stress. Het is dus een goede work-out waarbij je leert om goed te ademen. Door beter gebruik te maken van de zuurstof in je lichaam, kun je bewuster en dieper adem halen. Tijdens je practice leer je te ontspannen en je gedachten te kalmeren en dat creëert rust in je hoofd.

Wat trek je aan naar een broga of yoga les?

Deze yogavorm is actief, dus het is verstandig om yogakleding te dragen wat luchtig is en goed meebeweegt. De yoga Shorts Chi voor heren biedt veel bewegingsvrijheid. Het kruis is verlaagd zodat je je gemakkelijk door alle houdingen kunt bewegen.

Op zoek naar een luchtig yoga shirt? De yoga tanktop Moksha is extra lang! Dus wanneer je je armen omhoog doet tijdens je poses, blijft de tank top goed op zijn plek zitten.

Zorg er vooral voor dat je yoga kleding aantrekt waar jij je lekker in voelt. Dan weet je zeker dat je alles uit je broga les haalt!

Join the tribe & ontvang 10% korting
Blijf als eerste op de hoogte van onze sale en exclusieve aanbiedingen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je volgende aankoop!
    INSCHRIJVEN
    Ik ga akkoord met algemene voorwaarden