Blue Monday: Zo kom je de somberste dag van het jaar door

Blue Monday, de derde maandag van januari, is sinds 2005 officieel de somberste dag van het jaar: de feestdagen achter de rug, het is koud, nat en donker, en waarschijnlijk heb je je goede voornemens voor het jaar ook alweer overboord gegooid. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het feit dat we midden in een pandemie zitten. Allemaal redenen dus om je vandaag even niet helemaal lekker te voelen.

Maar goed nieuws: er zijn heel veel mogelijkheden om van Blue Monday toch nog een mooie dag te maken. Jij hebt het in handen. We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet hoe je van de meest deprimerende dag van het jaar toch een topdag kunt maken.

Blue Monday: 5 tips om de somberste dag van het jaar door te komen

First things first: jij bepaalt

Alright, van de Nederlandse winter word je niet echt vrolijk, en je bent op dit moment beperkt in wat je allemaal wel of niet mag. Maar jij bepaalt zelf hoe je ermee om gaat. Verwacht je ’s ochtends al dat het een rotdag wordt? Dan ga je de hele dag (on)bewust op zoek naar redenen om die gedachte te bevestigen. Zonde van je energie en van een potentiële fantastische dag! Jij moet zelf de keuze maken dat vandaag een goede dag wordt. Hoe? We hebben ook nog een paar tips hoe je dat dan precies kunt aanpakken.

Ga naar buiten

Daglicht doet wonderen! Ook al is het grijs, natuurlijk daglicht zorgt ervoor dat je lichaam gelukshormonen aanmaakt. Maak een heerlijke wandeling. De frisse lucht geeft je sowieso een boost, je voelt je beter dan na de zoveelste koffie van de dag. Wakker en helder in je hoofd. Kun je even niet naar buiten? Zet dan tussendoor het raam open en zorg ervoor dat er veel natuurlijk licht naar binnen komt.

Beweeg

We zijn niet gemaakt om de hele dag stil te zitten. Kom lekker in beweging: wandelen, hardlopen, fietsen, yoga. Elke vorm van beweging is goed voor je en zorgt ervoor dat je je weer wat beter voelt.

Wees dankbaar

Het is geen geheim: dankbaarheid is een van de beste remedies tegen negatieve gevoelens. Als je er even niet zo lekker in zit, dan lijkt het heel moeilijk, maar het werkt echt. Kijk eens goed om je heen en probeer 10 dingen te vinden waar jij op dit moment dankbaar voor bent. Schrijf ze op, dan heb je er langer wat aan. Alles mag op de lijst, niks is te klein.

Zorg voor verbinding

Omdat we elkaar amper mogen zien komt Blue Monday dit jaar misschien extra hard binnen. Kom in actie tegen de eenzaamheid en zorg voor verbinding met de mensen om je heen. Stuur een leuk berichtje naar iemand, ga gezellig video-bellen of ga samen naar buiten voor een corona-proof wandeling (heb je ook gelijk punt 2 en 3 afgevinkt, score!).

Of het nou Blue Monday is of niet, je kunt altijd bewust ervoor kiezen om er iets positiefs van te maken. Laat je niet mee sleuren in deprimerende gedachtes en kom zelf in actie. Je hebt alles wat je nodig hebt om van deze maandag een topdag te maken.

Join the tribe & ontvang 10% korting
Blijf als eerste op de hoogte van onze sale en exclusieve aanbiedingen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je volgende aankoop!
    INSCHRIJVEN
    Ik ga akkoord met algemene voorwaarden